Reiki opleidingen

Reiki is een rond 1900 herontdekte manier van helen met de handen. Ik noem het een herontdekking, omdat in zowel in religieuze tradities als in diverse oude geschriften, melding wordt gemaakt van het helen met de handen.

We leven in een wonderlijke tijd waarin oude kennis en kunde weer in rap tempo toegankelijk voor ons worden. Reiki, het doorgeven van Universele Levensenergie en de bijbehorende persoonlijke ontwikkeling, hoort daarbij.

In elke Reiki-cursus bied ik je de traditionele kennis en kunde, evenals eigentijdse inzichten en werkwijzen.

Als Reiki-behandelaar sta je midden in de maatschappij en help je jezelf, je klanten en het collectief te helen en weer diepe verbindingen met zichzelf, elkaar en het leven te creëren. Voel je met deze woorden iets wakker worden. iets geraakt zijn in je, iets resoneren? Dan is het volgen van een opleiding tot Reiki-behandelaar waarschijnlijk een mooie volgende stap voor jou.

Reiki kent 3 (vooruit 3-en-een-halve) graden. Reiki 1, 2 ,3 en de Mastergraad.

Het is raadzaam om na elke Graad te tijd te nemen om te oefenen, te voelen en ervaren wat het met je doet en dan pas een volgende stap te zetten. Uit principe hanteer ik dus een tussentijd van 3 maanden, voordat je een volgende Reiki-cursus bij me kunt volgen.

Indien hier geen startdata staan aagegeven, is de volgende start bij voldoende aanmeldingen.

Reiki 1 – Shoden
In de eerste Reiki-cursus leer je de energie waar je mee werkt kennen. Je oefent handposities bij jezelf en anderen. Er wordt aandacht besteed aan goed gronden en hoe een basisbehandeling eruit ziet. Hiermee heb je de o zo belangrijke basis in huis. Deze cursus is vooral gericht op zelfbehandeling en op het behandelen van fysieke klachten.

Reiki 1 beslaat 4 dagdelen of avonden, je ontvangt een cursusboek en deelname kost in €100,- (vooraf te voldoen).

Volgende opleidingsdata:

Zaterdag 24 (volle maan), zondag 25 februari en een terugkomdag op zaterdag 23 maart 2024 in onze nieuwe vestiging in Nieuwlande (Drenthe)! In deze bijzondere opleiding krijg je les van 2 Reiki-masters: Pepijn Reinink en Merel Eveleens verzorgen deze cursus gezamenlijk. Een unieke kans om in 2 stijlen en vanuit 2 invalshoeken nieuwe kennis op te doen en je in de wereld van energetische heling te begeven! De prijs van deze cursus ligt dan ook anders dan gewoonlijk: €369,- inclusief btw voor de drie dagen, met lunch, koffie en thee. En voorafgaand aan deze cursus hebben we een online bijeenkomst om kennis te maken en al je vragen te beantwoorden te weten op woensdagavond 7 februari om 20.00 uur. Er is plek voor 6 deelnemers in deze bijzondere cursus.

Reiki 2 – Okuden 
Bij de Tweede Graad leer je werken op socaal-emotioneel en psychisch niveau. Je leert hiertoe ook enkele eeuwenoude symbolen te gebruiken. In de cursus wordt uiteraard weer samen geoefend.

Ook Reiki 2 bestaat uit 4 dagdelen of avonden en kost deelname €130,- inclusief cursusboek.

Volgende cursusdata: 23 februari, 8 maart, 22 maart en 12 april 2024. Dat zijn 4 vrijdagochtenden van 10.00 tot 12.30 uur in Waalwijk. Er zijn nog 2 plekkken beschikbaar.

Reiki 3 – Shinpiden 

In de derde Reikigraad ga je verder verdiepen en dat zie je in de symbolen die je hier leert. Zo leer je een symbool gebruiken om trauma’s te verlichten en het mastersymbool dat diepe heling en vrede brengt.

Ook in deze cursus komen we 4 keer bij elkaar, ontvang je een cursusboek en investeer je €150,-

Volgende cursus:

Donderdagavond: vol

Vrijdagochtend: nog 1 plek beschikbaar. 1 maart, 15 maart, 5 april en 19 april. Van 10.00 tot 12.30 uur in Waalwijk.

Woensdagavond: nog 2 plekken beschikbaar. 10 april, 17 april, 15 mei en 22 mei. Van 19.30 tot 22.00 uur in Waalwijk.

Inwijding tot Master
In 1 lange avond wordt je ingewijd tot Reiki-master. Na de drie eerdere graden ontvangen te hebben, je oefening verfijnd te hebben en het gevoel te hebben dat je hier klaar voor bent, kun je Reikimaster worden. We hebben daar dan eerst samen een of meerdere voorbereidende gesprekken over, waarin je onder meer al je vragen kunt stellen en je visie kunt delen (overigens blijf ik altijd beschikbaar voor vragen en het uitwisselen van ideeën en komen we ook na de inwijding nog zeker 1 keer fysiek bij elkaar). Met het Masterschap aanvaardt je ook de verantwoordelijkheid om Reiki actief te integreren in je leven én door te geven aan anderen. Het is dus onder meer belangrijk erover na te denken of je dat wilt.
Je investering voor dit traject bedraagt €639,-. daarbij horen de voorbereiding, inwijdingsavond, terugkomafspraak en een cursusboek/ naslagwerk om op terug te vallen als beginnend Reikimaster.

Afspraak maken