Over Merel, Reiki-teacher

Al vele jaren is Reiki in mijn leven, 40 jaar om precies te zijn, want dat is mijn leeftijd. En voor jou geldt dus ook dat Reiki vanaf dag 1 bij je is, je bent er deel van. Het is de Levensenergie waar we allemaal deel van zijn.

Maar bewust is Reiki in mijn leven sinds ik in 1999 en 2001 respectievelijk de Eerste en de Tweede Graad volgde/ behaalde bij een Reikimaster in Alkmaar. Ik heb bij haar veel geleerd in een liedevolle omgeving. En zoals dat soms gaat als je nog volop je weg moet vinden in het leven, is Reiki toen een tijd in de koelkast beland.

In 2012 ben ik voor mijn grote liefde (en inmiddels vader van onze 3 prachtige kinderen), naar Noord-Brabant verhuisd. Met het diepe weten dat ik nu echt op mijn pad zat en de innerlijke vonk die daarbij hoort, kreeg ik weer behoefte aan Reiki in mijn leven. Ik heb in de buurt een master gezocht die mij aansprak en vroeg hem om een opfriscursus. Hij glimlachte daarom en zei dat alles gewoon van binnen zat. En inderdaad volgde het ene ‘o ja-moment’ het volgende op. Reiki was gewoon nog bij mij, na al die jaren!

Bij hem heb ik de Derde Graad gevolgd en sinds 2018 mag ik me Reikimaster noemen, hoewel die titel me niet past. Met leren ben ik immers nooit klaar. Ik geef wel kennis, ontdekkingen en kunde door. Teacher voelt dus passender.

De afgelopen jaren is Reiki een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven, zowel privé als in werk. Het coachen is voor een flink deel overgegaan in Reiki geven, zowel behandelingen als cursussen. Zowel trouw aan de traditie als aan mijzelf en nieuwe inzichten passend bij het huidige tijdperk, geef ik de cursussen op eigen wijze.

In het gezin is Reiki alom tegenwoordig, zowel voor mensen, als dieren, als planten. Vooral toen onze jongste zoon in 2020, toen net 1 jaar oud, een open hart operatie moest ondergaan, heb ik gezien wat Reiki kan betekenen voor, tijdens en na zo’n grote ingreep.. Nooit hadden we gedacht dat zo’n klein kereltje met het syndroom van Down, zo sterk, goed en snel zou herstellen. Nooit hadden we gedacht dat we dit proces met zoveel liefde en zachtheid konden dragen.Mijn geloof en vertrouwen in Reiki en het leven, zijn sindsdien onwrikbaar.

Het is mijn zielsmissie dat vertrouwen in jezelf en het leven over te dragen. Je door middel van Reiki te laten voelen hoezeer je gedragen wordt binnen een intelligente schepping en je te laten ervaren wat een ongelooflijke helende natuurkracht je zelf bent.

Met warme groet, Merel